За нас

Пълнозърнест хляб за пълноценен живот

Правим хляб повече от 70 години. Вярваме, че добрият хляб трябва да бъде много вкусен и същевременно да ни кара да се чувстваме пълноценни, енергични и щастливи. Затова създаваме истински пълнозърнест хляб, в който съчетаваме всички полезни качества на цялото зърно с богат и разнообразен вкус.

В хляб Вита влагаме висококачествено пълнозърнесто брашно. Подбираме най-добрите зърнени култури и ги смиламе в наши собствени мелници. Така сме сигурни, че запазваме всички важни и ценни части на зърната. Неслучайно нашите мелници са каменни – стара класическа технология, която не разрушава полезните елементи при смилането. Това е по-бавен и скъп метод, но за нас нищо не е по-важно от запазването на природното богатство на цялото зърно.

Създаваме хляб Вита за модерните хора, които имат високи изисквания към качественото и здравословно хранене. Добрата храна е едновременно удоволствие и най-естествен начин да се грижим за себе си и за семейството си. Нашите майстори-хлебари правят хляб с това специално отношение към храната. Затова те работят съвместно със специалисти по здравословно хранене и диетика. Разработените от тях рецепти съчетават традиционното майсторство на печене на вкусен хляб с умението да се извлича най-доброто от природата.

Зрънце по зрънце за нов живот – инициатива на Добруджански хляб АД,
в подкрепа на фондация „Искам бебе“

„С тази инициатива целяхме да запознаем и вдъхновим хората да се хранят здравословно и балансирано, с мисъл не само за техния живот, но и за този, който създават. А събраните средства от продажбата на пълнозърнестите хлябове „Вита“ (20 000,00 лв.), дават шанс на 5 двойки с репродуктивни проблеми да сбъднат своята мечта.

Вярваме, че колкото повече говорим за тези проблеми и хвърляме усилия в обучението и превенцията, толкова по-малко хора ще имат нужда от помощ впоследствие. Вярваме, че такива инициативи не само помагат на конкретни хора, но и дават гласност на репродуктивните проблеми, за да ангажираме и мотивираме обществото само да се пребори, като помага на тези, които имат нужда, и пази това, което има.“

– Енчо Малев, Изпълнителен Директор на Добруджански Хляб АД

Повече за инициативата
може да научите на https://www.vita-bg.eu/zrancejivot/

© 2017 Vita | Created by WebDesh