Упражнения в студеното време – защо да ги правим?

 In ВИТАлен блог

Как да тренираме, когато времето е студено?
Как да изгорим повече калории, да подобрим настроението си, да бъдем по-жизнени и енергични? Звучи Ви нереалистично… нека проверим.R

Няма значение кое време от годината е, дишането на чист въздух винаги действа положително върху тялото ни. Упражненията на открито, могат да увеличат енергията, да ликвидират напрежението и депресията, която наляга всички ни през месеците с по-малко слънчева светлина.

Студеното време действа ободряващо и стимулиращо на сетивата ни. Всички упражнения, които правим, могат да увеличат количеството хормони, които ни карат да се чувстваме добре, ендорфините. И тъй като в студеното време, тялото ни работи по-усилено при натоварване, то произвежда и повече ендорфини, от което ние се чувстваме по-добре, по-жизнени и щастливи. Което е начина да се справим с по-късия ден и липсата на достатъчно светлина през зимните месеци.

Друг плюс от упражненията в студено време е, че можем да изгаряме повече калории. Изследване публикувано в Environmental Science & Technology показва, че при състезания в по-студено време, участниците се движат по-бързо, от колкото при по-топло време и изгарят повече калории. Само това може да бъде причина да излезем на студа, нали! Не зависимо дали ще бягаме в квартала, ще караме кънки или ски, дали ще правим снежни човеци с децата или просто ще се разхождаме в снега, време е да започнем да се наслаждаваме на нашите зимни тренировки. Полезни са!

Пълнозърнест хляб за пълноценен живот!

Recommended Posts

Leave a Comment