Фондация „Искам бебе“ получи чек за 20 000 лв. по проекта „Зрънце живот“, дарени от „Добруджански хляб“АД

 In Новини

ok-2

Днес,  22 декември 2016 г. изпълнителният директор на „Добруджански хляб“ АД г-н Енчо Малев  връчи чек на фондация „Искам бебе“ със събраната сума от благотворителната кампания „Зрънце живот“ на стойност 20 000 лв.

На срещата присъстваха г-н Йордан Йорданов – кмет на Община Добрич, изпълнителния директор на „Добруджански хляб“ АД г-н Енчо Малев, представители на Фондация „Искам бебе“.

100 двойки от цялата страна са попълнили формуляри за кандидатстване за финансиране, от които едва 23 отговарят на всички необходими критерии. На официална церемония чрез жребий, в присъствието на нотариус, бяха изтеглени 5 семейства. Според условията на благотворителната инициатива, печелившите двойки ще получат финансиране на стойност 4 000 лв. за осъществяване на ин витро процедури. Изтеглените двойки са: една двойка от Добрич, две от София, една от Раднево и една от Габрово. Изтеглени бяха и три резервни двойки – от София, Несебър и Кърджали.

„За нас и за мен лично е огромно удоволствие да дарим тези средства на фондация „Искам бебе“ и чрез нея, помощта ни да достигне до 5 двойки с репродуктивни проблеми, защото всяко зрънце, което успеем да посеем с общи усилия е важно… и си струва“, заяви изп.директор на „Добруджански хляб” Енчо Малев и допълни, че идеята е да бъдат привлечени повече нови хора към благородната кауза.

Когато стартирахме кампанията бях вдъхновен и ентусиазиран, както и целия екип на Добруджански хляб. Видяхме, че добрите каузи, добрите идеи са вдъхновяващи и ни правят всички по-добри. И не само в навечерието на светлите Коледни празници.

Цялата кампания не беше работа за нас, защото беше изключително удовлетворяващо да видиш, как добрите идеи, каузите, които си струват могат да увлекат след себе си хората и да ги мотивира да участват. Защото реално приноса за успеха на кампанията е не само на мен и моя екип, не само на хората, с които си сътрудничихме от  фондацията и от кметството, а и на всеки един човек, всеки един българин, който е „отделил от хляба си“ за да помогне.

И в резултат, благодарение на ангажираността на хората, до които успяха да достигнат нашите послания, които засвидетелстваха своята ангажираност към каузата и към собственото си здраве и посегнаха към  хлябовете Вита, с мисъл не само за това, какво ядеш, а и какво оставяш след себе си събрахме сумата от 20 000 лв.

Вярваме, че колкото повече говорим за тези проблеми и хвърляме усилия в обучението и превенцията, толкова по-малко хора ще имат нужда от помощ в последствие. Затова разчитаме, че чрез вас, нашата инициатива ще стигне до повече хора, ще зарази повече бизнеси с удоволствието да правиш добро. Ще ангажира и мотивира обществото само да се пребори с проблема, като помага на тези, които имат нужда и пази това, което има“.

Всички изтеглени за подпомагане по проекта двойки бяха уведомени веднага след изтеглянето им лично от г-н Енчо Малев, от г-н Йордан Йорданов и Валя Иванова, представител на фондация „Искам бебе“.

В знак на благодарност от страна на фондация „Искам бебе“, бяха подарени две големи стъклени сърца на кмета на Добрич и на изп.директор на „Добруджански хляб”, изработени от член на фондацията.

Благотворителната инициатива на „Добруджански хляб“ АД, Община Добрич и Фондация „Искам бебе”, предостави възможността на семейства с репродуктивни проблеми да сбъднат своята мечта. Набраните средства в кампанията се осигуриха от продажбата на здравословните, пълнозърнести хлябове ВИТА, като основен акцент на кампанията бе здравословното хранене и ролята му в превенцията на репродуктивните затруднения при младите хора.

Recent Posts

Leave a Comment