Защо включвам няколко филийки хляб към закуската си_2 част на интервюто с Кирил Танев

 In ВИТАлен блог

Продължение на статията: Защо включвам няколко филийки хляб към закуската си? – Кирил Танев

С популяризирането на т.нар. „черни” или пълнозърнести хлябове, спекулациите продължиха. Много често на витрините намираме вкусни, меки и прекрасно ухаещи хлябове с етикет „здравословен”, „черен”, многозърнест и т.н., които всъщност представляват обикновен бял хляб с минимални добавки на пълнозърнести зърна и подходящо изкуствено оцветяване, с цел заблуждаване на потребителя. Какво по-хубаво от вкусен и полезен хляб.. Това именно отдръпна голяма част от потребителите от пазара на хляб – онези потребители, които искат наистина да се хранят здравословно и рационално.

Повечето диетолози и фитнес треньори изключиха напълно присъствието на хляб от менюто на своите клиенти. Аз също бях доста скептично настроен към хлябовете на нашия пазар и въпреки, че зная полезността на истинския пълнозърнест хляб, се въздържах от включването им в режимите на моите клиенти. Препоръчвах единствено някои чужди хлябове, които имат добри показатели, но и своите недостатъци – висока цена, твърде голям срок на годност, което показва наличието на повече консерванти и т.н.

Преди време попаднах на хлябовете „Вита” и по-точно на „Хляб Вита Силует Фитнес” – протеинов хляб със съдържание 16.7 g протеини на 100 g продукт (≈3 филийки), което се равнява на 33% от препоръчителните дневни количества за прием на средностатистически възрастен. В една филийка има около 5 гр белтъчни и повече от 6 гр фибри. Позаинтересувах се от начина на производство на хляба, продуктите, които се влагат вътре и останах приятно изненадан, че на нашия пазар всъщност има подходящ хляб,който мога мога да използвам и прилагам в диетите на моите клиенти.

Хляб ВИТА ФИТНЕС

Хлябовете „Вита” съдържат истинско пълнозърнесто брашно, което всъщност е прахообразна субстанция, получена чрез смилане на цялото зърно. Това означава, че се използват всички части на зърното (трици, зародиш и ендосперм) и нищо не се губи в процеса на смилане на брашното. Това е в контраст с белите рафинирани брашна, които съдържат само ендосперм. „Хляб Вита Силует Фитнес” е обогатен допълнително с протеини от няколко пълноценни източници – соев протеин (отличаващ се с висока биологична стойност), грахов протеин, суроватъчен протеин и конопено семе. Това повишава белтъчното съдържание на хляба, в комбинация с качествените въглехидрати, голямо количество фибри, наличието на витамини от група B и важни минерали правят хляба изключително подходящ за хора на диета и хора, търсещи полезно и пълноценно хранене с малко калории.

Често включвам няколко филийки „Хляб Вита Силует Фитнес” със закуската, като добре се комбинира с яйца, нискомаслена извара и котидж сирене.

Особено подходящ е и за следобедна закуска, като бърза и удобна храна, която се съчетава лесно с други белтъчни източници и зеленчуци. Когато моите клиенти нямат възможност да се хранят на обяд с някой от другите комплексни източници на въглехидрат, също често включвам „Хляб Вита Силует Фитнес” в менюто. Това им гарантира приемането на нужните комплексни въглехидрати, без да се налага да се тревожат за чистотата на приготвяне.

Все по-често виждам деца с наднормено телго и лоша инсулинова чувствителност, която води към развитие на диабет. Това до голяма степен се дължи на лошото хранене, некачествената храна и незнанието на родителите относно това, което дават на децата си. Покрай режимите, които изготвям, много хора осъзнаха и видяха колко важна е ролята на правилното хранене, източниците на храна и започнаха да прилагат методите на здравословно хранене спрямо своите деца. Започнаха да включавт в менюто им повече зеленчуци, плодове, месо и качествени белтъчини. Оказа се, че повечето деца и млади хора приемат по-лесно и включват в менюто си именно хляба. За щастие хлябовете „Вита” са вкусни и доста разнообразни като съдържание, което ги прави подходящи за широк кръг от хора.

Изводът от всичко това е, че разнообразното и полезно хранене е в основата на успеха и постигането на целите. Включването на възможно най-голям ранг от храни е препоръчително, за да не става скучна и монотонна диетата.

С навлизането на висококачествените хлябове „Вита” на пазара, те се превърнаха в една добра алтернатива на комплексните въглехидратни източници и намират все по-широко място в хранителните планове на моите клиенти.


Кирил Танев – фитнес програми, диети и режими
В BodyConstructor: Автор, Треньор, Спортист
Професия: Фитнес инструктор, Състезател в категория „Мъжка физика“, Предприемач
Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки

Кирил Танев e с над 10-годишен стаж в сферата на кондиционните тренировки и фитнеса. През всичките тези години той усилено и задълбочено чете професионални материали и научни източници, като комбинира този подход с постоянна практическа експериментация върху себе си и хората, които тренира.

Работи с Илияна Илиева Костова – бронзов медалист в категория“Бикини Фитнес“ 2012 г., която участва на Световно първенство същата година. Работи и с Пламен Желев – бронзов медалист от републиканско първенство и вице балкански шампион в категория „Мъжка Физика“. Последният страхотен резултат постига заедно с Линда Робертович, която се класира втора в състезанието „WBFF Fitness Diva“ в Дания през 2014г!
Самият Кирил Танев от около година се готви и състезава в новата дисциплина „Мъжка Физика“ , доказвайки, че е не само добър теоретик, но и практик в тази област.


Цялата статития можете да прочетете тук: http://www.bodyconstructor.com/new.php?id=520&g_id=1

Recommended Posts

Leave a Comment