Невъзможно е да си представим диетата на здравия човек без хляб. Дори хората, придържащи се към диетично хранене се нуждаят от незаменимите му съставки. Този хранителен продукт притежава едно много ценно качество – вкусът му не омръзва никога, което дава възможност да се включва в разнообразни диети.

Всички ние неведнъж сме чували, че пълнозърнестият хляб е по-полезен за здравето ни. Присъства трайно в съвременния начин на живот, търсен е и предпочитан при здравословно хранене. Сред многобройните предложения на пазара се откроява новият високопротеинов хляб „Вита Силует Фитнес“ – особено подходящ за активно спортуващи и вегетарианци. Но нека видим с какво такъв вид хляб оказва положително влияние върху нашия организъм?

От какво се прави пълнозърнестият хляб?

Пълнозърнестият хляб „Вита Силует Фитнес“ се произвежда от подбрани 100% пълнозърнести брашна. Технологията за приготвянето му се базира на селекция от важни съставки, които образуват перфектния баланс между протеини, мазнини, въглехидрати и фибри. А специфичните изолати от висококачествени растителни протеини го правят така специален и подходящ за хранителни режими с висока нужда от протеини, от каквито се нуждаят активно спортуващите и вегетарианците. В производството на пълнозърнестия хляб се използват различни видове живи закваски, осигуряващи дълго неговата свежест и трайност.

С какво е по-добър пълнозърнестият хляб „Вита Силует Фитнес“?

  • Без ГМО – веществата, съдържащи се в него са запазени в състояние на максимална биологична активност, характерна за свежите, натурални пълнозърнести храни;
  • Високо съдържание на протеини – задължителен елемент за изграждане на мускулите и имунната система, необходим при спортни тренировки и липса на месо в менюто. Всяка филийка съдържа невероятните 5 грама протеини; Високопротеинов хляб идеален за хапване, както преди, така и след тренировка;
  • Високо съдържание на фибри – безценни за храносмилателната система! Влакнините пречистват кръвта и стомашно-чревния тракт. Подобряват перисталтиката на червата и помагат за по-честото им изпразване, предпазвайки от инфекциозни заболявания;
  • Намалено съдържание на сол, мазнини и захари – залог за балансирано здраве;
  • Съдържание на витамини от група „B“, витамин „Е“ и жизненоважните микроелементи фосфор, калий, калций и магнезий, осигуряващи здрави кости, сърце и добър сън.

При диети е препоръчително да се използва високопротеинов хляб „Вита Силует Фитнес“ вместо обикновен, тъй като по-лесно и бързо се усвоява от организма. А фибрите в него намаляват до 30% риска от диабет. Освен привлекателен външен вид и балансиран състав на зърната, „Вита Силует Фитнес“ притежава и отлични вкусови качества. Чудесен вариант за извайване на елегантен и спортен силует, съчетаващ добър вкус със здравословност.