Зрънце животКметът на Добрич Йордан Йорданов инициира национална благотворителна кампания "Зрънце живот" в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Тя е разработена от екипите на "Добруджански хляб" АД и фондация "Искам бебе", като фокусът е върху здравословното хранене за превенция на репродуктивните затруднения.

Средствата за кампанията ще се осигуряват от продажбата на здравословните пълнозърнести хлябове с марка "Вита". Очакванията на изпълнителния директор на хлебозавода Енчо Малев са размерът на дарението да достигне сумата от 20 хиляди лева.

Основен акцент на кампанията ще бъде здравословното хранене и ролята му в превенцията на репродуктивните затруднения при младите хора. Консултант на кампанията е един от уважаваните експерти по хранене у нас - д-р Митко Ригов.


"Идеята за кампанията се роди при разговор с Радина Велчева - Основател на фондация "Искам бебе". Като родител на две деца вярвам, че за тях си струва човек да се бори. Децата на България са бъдещето на нашата страна. Те трябва да са нашата кауза. А всички ние - местната власт, бизнесът, обществото като цяло сме длъжни да помагаме на хората с репродуктивни проблеми. Това беше и причината да потърся за партньорство социално отговорния бизнес в лицето на "Добруджански хляб" АД. С тази кампания поставяме началото и разчитам, че и други общини ще ни подкрепят, че бизнесът ще припознае в тази идея и своя кауза. Защото наистина зрънце по зрънце всички заедно можем да дарим живот."Йордан Йорданов,
кмет на Община град Добрич


"С тази инициатива целим да запознаем и вдъхновим хората да се хранят здравословно и балансирано, с мисъл не само за техния живот, но и за този, който създават. А събраните средства от продажбата на пълнозърнестите хлябове "Вита", ще помогнат на двойки с репродуктивни проблеми да сбъднат своята мечта.

Всеки хляб "Вита" е направен с мисъл и вдъхновение от пълноценния начин на живот и за него всяко вложено зрънце е важно.

Вярваме, че колкото повече говорим за тези проблеми и хвърляме усилия в обучението и превенцията, толкова по-малко хора ще имат нужда от помощ впоследствие. Затова разчитаме, че чрез вас нашата инициатива ще стигне до повече хора и ще ангажираме и мотивираме обществото само да се пребори с проблема, като помага на тези, които имат нужда, и пази това, което има."Енчо Малев,
изпълнителен директор
на "Добруджански хляб" АДХляб Вита © 2016. Всички права запазени